Ster van Feyenoord is rijzende: 'Ze zijn bezig een monster van hem te maken'

Ster van Feyenoord is rijzende: 'Ze zijn bezig een monster van hem te maken'

18 februari - 12:08 Laatste update: 12:22
56

PEC Zwolle-verdediger Bram van Polen dicht Thomas Beelen een hele grote toekomst toe. Eerstgenoemde sprak onlangs met Feyenoord-keeper Kostas Lamprou, die weet dat ze in Rotterdam bezig zijn om van het 22-jarige talent een 'monster' te maken. 

Van Polen speelde met Beelen samen bij PEC, dat hem afgelopen zomer aan Feyenoord verkocht. "Ik was wel onder de indruk van hem. Hij heeft enorme potentie", vertelt de iconische PEC-verdediger bij Goedemorgen Eredivisie. "Hij heeft alle voorwaarden, alleen is hij pas anderhalf jaar centrale verdediger, want hij was altijd middenvelder. De ontwikkeling die hij daarin heeft gemaakt, is indrukwekkend. Ik was wel benieuwd hoe hij zich zou ontwikkelen in een 4-3-3. Wij speelden namelijk echt één-op-één, en volle bak."

Wedden

Meer odds

Beelen had echter nul moeite om zich aan dat systeem aan te passen. "Dat kon hij fantastisch, want hij is sterk en achterlijk snel op de eerste paar meters, en de lange afstand. Hoe hij het heeft gedaan in de samenwerking met Hancko, is indrukwekkend."

Van Polen is niet de enige die de stormachtige ontwikkeling van Beelen als indrukwekkend ervaart. "Ik sprak Kostas Lamprou een tijdje terug en die zei: ze zijn echt een monster van hem aan het maken bij Feyenoord. Hij heeft die voorwaarden. En met Hancko en Trauner heeft hij de ideale leermeesters. Ik denk dat hij nog echt stappen gaat zetten."